Bebeklerin ve Annelerin sağlığının temel taşlarından biri yeterli ve dengeli beslenmedir. Emzirme döneminde annenin beslenme ihtiyacı artar. Yeterli ve dengeli beslenme anne sütünün miktarı, besleyiciliği ve süresi üzerinde etkilidir.

Emzirme döneminde, artan ihtiyaca uygun beslenen annelerin sütündeki protein, vitamin ve mineral miktarı artar. Yeterli ve çeşitli beslenen annenin sütü ile bebeğinin gelişimi ideal olur.

Ezirme süresince Dikkat Edilecek Hususlar

*Süt yapımını ve sütün besin değerini azaltabilecek zayıflama diyetleri yapılmamalıdır.

*Alkol ve sigara kullanılmamalıdır.

*Yemeklerle birlikte çay yerine kuşburnu, ıhlamur gibi bitki çaylarını tercih edilmelidir.

*Soğan, sarımsak, brokoli, kabak, karnıbahar, acı baharatlar anne sütünün tadını değiştirebilir.

*Kuru Fasulye, nohut ve barbunya gibi kuru baklagilleri ise iyice yıkadıktan sonra ıslatarak bekletmeli, ıslatma suyunu dökmeli; haşlama sularını ise dökmeyerek kullanmalısınız.

*Salam, sosis, sucuk gibi hazır besinleri mümkün olduğunca tüketmeyiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Karadenizinsesi.com